Klímaszerelés lépései

A klímaberendezés kiválasztása után gondoskodni kell a készülék szakszerű felszereléséről és beüzemeléséről is, a legfontosabb dolog, hogy megfelelő klímaszerelő céget vagy szakembert válasszunk a klímaszerelés-re Budapesten Egyrészt, azért mert a nem megfelelő klímaszerelésből adódik a meghibásodások túlnyomó része. Másrészt, pedig azért mert a klímaszerelést csak a megfelelő hatósági vizsgával rendelkező regisztrált vállalkozás és annak szerelője végezhet.

A klímaberendezés gyártók mindegyike csak és kizárólag „F gáz” vizsgával rendelkező klímaszerelő által beszerelt számlával igazolható, szakszerű beszerelést és hitelesített garancialevelet fogad el. Ennek hiánya a garancia azonnali megszűnését eredményezi, és saját költségünkre kell megjavíttatni a készüléket.

Klímaszerelés Budapesten alapvetően kétfajta megoldás létezik. Egyik a falon kívüli dekor csatornába történő szerelés a másik módszer, ha a klíma csöveket a szerelés előtt besüllyesztik a falba. Ezt klíma előcsövezésnek szoktuk nevezni. Az utóbbi sokkal esztétikusabb, de általában nagyobb költséggel is jár.

Klíma alapszerelés

Klíma alapszerelésnek hívjuk azt a szerelési távolságot, aminél még nem számolnak fel a cégek további szerelési díjat. Egy alapszerelés általában 2-3 m klímacsövet, dekor csatornát, kondenzvíz csövet, kültéri tartó konzolt, elektromos kábeleket. Tartalmaz valamint egy főfal átfúrását és a rendszer teljes szerelési beüzemelési költségét tartalmazza.

Az alapszerelési díj felett az elszámolás alapja a méterenkénti csövezési távolság, valamint az egyéb járulékos költségek. Külön díjazása van annak, ha a kondenzvizet a klíma csövekkel ellentétes irányba kell vezetni, ez vonatkozik az elektromos kiépítésre is. További költségeket jelent, ha több válaszfalon keresztül kell a klímacsöveket vezetni, ha nagyobb szerelési magasság, ha a kültéri egységet tetőre kell szerelni vagy állványozási, alpinista munka szükséges.

Split klímák szerelésénél, főleg ha a kültéri és beltéri egységek között nagyobb a távolság sajnos a csatorna elhelyezése nem túl esztétikus. A kondenzvíz elvezetés miatt a klíma csatornákat nem lehet felfelé vezetni, hacsak nem vezetjük külön nyomvonalon a kondenzvizet, de ez akkor még egy cső megjelenését eredményezi.


klímaszerelés Budapesten

Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints a lenti ikonra!