Milyen gyakran kell a klímatisztítást véghez vinni?

Klímatisztítás a klímaberendezés hosszú, és jó teljesítményű életéhez elengedhetetlen, hogy évente egyszer, de ha fűtésre is használva van akkor kétszer szakember megnézze. A szakember ilyenkor egy teljes takarítás elvégez, amely után biztosak lehetünk abban, hogy készülékünk teljesen kórokozó, baktérium, gomba, és pormentes.
Ha ezt nem tartjuk be, akkor idő előtt tönkre mehet a készülékünk, ráadásul még mi, és családunk is beteg lehet.

A meleg és nedves közegben létrejött baktériumok, gombák elképesztő bűzt tudnak árasztani. Akár még légúti megbetegedést is tudnak okozni, például tüdőgyulladást, ezért fontos, hogy évente kétszer ki legyen tisztítva a klíma. A mai klímák gyártása során már próbálkoznak olyan technológiákat kifejleszteni, amelyekkel ezeknek a kialakulását meglehet akadályozni, de eddig egy gyártó sem járt sikerrel.


Ha a készülék nincs rendszeresen kitakarítva, akkor a működésem sem lesz megfelelő. A klíma mindkét egysége működés közben nagy mennyiségű levegőt mozgat, ezzel pedig olyan közeg kell, amelyen a levegő könnyen át tud jutni. Ez a levegő egy hőcserélőn keresztül jut be a szobába.
A hőcserélő felülete általában úgy van kialakítva, hogy a levegő akadálytalanul tudjon áramolni, viszont a por, a piszok nem tudjon átjutni. Ez természetesen nagyon jó tulajdonságuk, mindaddig, amíg a felület tiszta. Amikor már rengeteg por lerakódott rá a levegő nem tud megfelelő áramolni, és ez a készülék tönkremeneteléhez vezet, de előtte szimplán nem lesz hatékony, ellenben rendkívül megfogja emelni az áramfogyasztást, mivel extra munkát végez.

A jó működés miatt nem csak a beltéri egység tisztán tartása a fontos, hanem a kültéri is. A kültéri készüléket sokkal nagyobb környezeti behatás éri, rengeteg por, szösz képesek egy leplet alkotni a hőcserélőre, ami miatt a levegő nem tud áramolni, nem tudja hűteni a hőcserélőt, amely sok esetben megjavíthatatlan hibához vezet.

Klímatisztítás menete

Először mindig a beltéri egységet takarítjuk ki. A termék hőcserélőjét egy fertőtlenítő szerrel bevonjuk alaposan. A készüléknek kikapcsolt állapotban kell lennie. A folyadék magától dolgozik, nagyjából negyedóra alatt lefertőtleníti a hőcserélőt. Ez után bekapcsoljuk a készüléket, így a fertőtlenítő folyadék minden szegletében el fog jutni. A porszűrőt ez alatt elmossuk, hogy minden kis porszemtől megszabaduljunk. A kültéri egységet általában magas nyomású levegővel tisztítjuk, mert ez a legalkalmasabb módszer rá. A levegővel minden szennyeződést ki tudunk fújni belőle.

IMG_0982-scaled-e1615818326443-768x1024

Amennyiben az Ön készülékének is szüksége van tisztításra, keressen Minket bizalommal!🙂 

Iratkozzon fel hírlevelünkre és 10.000 Ft kedvezményt adunk az első klíma megrendelésből!